Macbook Air Format And Installation.

Macbook Air Format And Installation.

Format macbook. Issue: Format macbook air. Macbook problem? Os corrupt. Kekadang bila lepas update os terus ada issue macam slow or some apps/software tak support. Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap macbook....
iMac Upgrade SSD & Installation OS.

iMac Upgrade SSD & Installation OS.

Upgrade SSD. Problem: Slow. System slow. Solution: Upgrade ssd. Pernah alami bila on macbook atau laptop ia slow? Mengambil masa yang lama 30-1jam. Kekadang sampai hang stuck tak gerak. Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi...
Macbook Pro Upgrade SSD, Repair Board & Battery Replacement.

Macbook Pro Upgrade SSD, Repair Board & Battery Replacement.

Repair board. Problem: Macbook tak hidup/slow. Solution: Repair board/ Upgrade ssd. Macbook problem? Try on tapi still sama juga tak hidup. Try cas masuk tapi takde power. Boleh jadi board issue. Untuk kepastian kena check troubleshoot. Hai. Harini kami nak share...
Macbook Pro Upgrade SSD & Installation macOS.

Macbook Pro Upgrade SSD & Installation macOS.

Upgrade SSD. Issue: OS Corrupt. Macbook/laptop korang dah upgrade ke ssd? Atau masih pakai hard disk? Hemm tk slow ke sytems or starting bila on kan tu. Selain tu, kekadang issue os corrupt. SSD problem. Setiap masalah ada penyelesaian. Hai. Harini kami nak share...