Macbook Pro Upgrade SSD.

Ditulis pada : November 11, 2022

Upgrade SSD.

Problem: Starting loading/slow.

Solution: Upgrade ssd.

Macbook/laptop problem? Starting laptop jadi lambat loading sahaja ambil masa yang lama untuk buka.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap macbook. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang macbook bermasalah starting loading terlalu lama. Kekadang amik masa yang lama sangkut pada apple logo loading slow/sangkut. Bila on macbook jadi loading slow takboleh nak buat apa menunggu amik masa yang lama. Buka 1aps boleh jadi lama tunggu dan laptop merasakan berat. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada sebarang masalah.

Setelah kami periksa, kami cadang kan untuk upgrade ke ssd supaya ia boleh digunakan seperti biasa dan normal. Sebelum ni, macbook tu belum di upgrade untuk pakai ssd. Speed ssd lain tak sama dengan speed hard disk. So, beliau bersetuju untuk upgrade ssd.

Custemor berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments