iPad Air 2 Battery Replacement.

Ditulis pada : November 21, 2023

Battery replacement.

Problem: Battery fast drain.

Solution: Replace new battery.

Battery cepat habis dan panas? Battery kembong. Tiba-tiba perasan screen ternaik tengah seperti battery kembong tolak screen.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang datang kedai kami memberitahu yang ipad beliau bermasalah dengan battery. Battery cepat habis dan panas, battery tiada kembong semua okay. Beliau ada kata juga taksampai 1hari bertahan battery lemah. Beliau meminta untuk check dahulu jikalau ada masalah lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar battery yang baru supaya ia boleh digunakan lagi seperti biasa dan normal. Battery kalau overcharge atau ipad dah lama tak pakai tersimpan boleh rosak juga batterynya.

Battery replacement.

Kami juga memberi sedikit tips supaya bateri dapat digunakan dalam jangka masa yang panjang. Antaranya ialah :-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan tetapi masih running.
  • Emel yang kerap masuk.
  • Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Auto-update yang tidak dimatikan pada aplikasi yang tidak penting.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments