Xiaomi Mi 11 Lite Ribbon On Off.

Ditulis pada : December 5, 2023

Ribbon on off replacement.

Problem: ribbon on off reput/rosak.

Solution: replace ribbon.

Ribbon on off tak function/tak detect bila tekan? Reput? Tenggelam? Tekan tekan , button tu keras tk rasa bila tekan tk rasa. Kekadang boleh tekan tapi tk function.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone bermasalah dengan button on off phone. Tekan boleh tapi tak funtion tk respon apa apa, click masih boleh cuma tkde apa-apa detect. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada sebarang masalah lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar ribbon on off tersebut. Kekadang punca ribbon problem ni boleh jadi sebab getah dalam reput/masuk air atau putus. Ada satu masa bila pakai or tekan terlalu kuat.

Ribbon replacement.

Setelah siap semua, sebelum pass pada custemor akan check dahulu dan double check. Jikalau tiada masalah, phone siap .

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments