iPhone X Lcd Replacement

Ditulis pada : November 9, 2022

Lcd replacement.

Problem: Screen blank.

Solution: Replace lcd.

Screen crack, lcd display gelap blank? Phone jatuh tiba-tiba tkboleh touch display ada cuma pada screen ada line colour colour.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone tiba tiba gelap screen blank. Tapi bila try cas ada bunyi masuk ada sound notification masuk. Beliau ada kata juga lepas sahaja jatuh tu screen terus blank tkde display gelap. Beliau meminta untu kami periksa jikalau ada sebarang masalah lain.

Setelah kami periksa, kami cadang kan untuk tukar lcd yang baru supaya ia boleh digunakan seperti biasa dan normal. Antara sebab yang boleh jadi sama ada jatuh or terhempap/terduduk, crack pecah dalam. So,beliau bersetuju untuk tukar lcd yang baru.

Custemor berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments