iPhone Xs Max Lcd Replacement.

Ditulis pada : November 7, 2022

Lcd replacement.

Problem: Lcd screen blank.

Solution: Replace lcd.

Phone tiba-tiba screen jadi gelap totally blank lepas jatuh. Screen takda sebarang crack luaran, kekadang display okay boleh touch tetapi ada line/black dot.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone screen tiba tiba blank. Beliau juga mengatakan yang lepas sahaja jatuh scree terus jadi blank gelap. Try untuk hidupkan boleh ada bunyi cuma display gelap, ada suara/notification masuk. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada sebarang masalah lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar lcd yang baru supaya ia boleh digunakan seperti biasa dan normal. Berkemungkinan ia jatuh dengan kuat atau tempat tinggi. Kekadang bila terhempap dengan berat berat pon boleh jadi. So, beliau bersetuju untuk tukar lcd yang baru.

Custemor berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments