Oneplus 6 Lcd & Back Cover Replacement.

Ditulis pada : November 4, 2022

Lcd replacement.

Problem: Screen blank.

Solution: Replace lcd.

Screen crack? Display totally blank gelap takboleh touch. Kekadang display gelap, ada soung alarm or notification.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone screen gelap tpi phone seakan hidup ada sound bunyi cuma display gelap. Bila dibiar lama, terus phone takhidup. Pada masa yang sama cover belakang ia juga crack habis. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada sebarang masalah.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar lcd yang baru supaya ia boleh digunakan seperti biasa dan normal. Antara punca yang boleh menyebabkan screen gelap, berkemungkinan jatuh terlalu kuat atau terhempap dengan sesuatu yang boleh rosak/crack. So beliau bersetuju untuk tukar lcd yang baru.

Custemor berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments