iMac Upgrade SSD & Installation OS.

Ditulis pada : April 13, 2022

Upgrade SSD.

Problem: Slow. System slow.

Solution: Upgrade ssd.

Pernah alami bila on macbook atau laptop ia slow? Mengambil masa yang lama 30-1jam. Kekadang sampai hang stuck tak gerak.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap iMac. Beliau datang ke kedai memberitahu yang imac beliau problem. Bila nk on okay cuma ada masa ambil lambat. Kekadang hang/stuck sangkut. Nak open software/ system jadi slow lambat. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada cara untuk selesaikan masalah.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk upgrade kepada ssd yang baru. Antara sebab system or software jadi slow adalah storage and hard disk yang dipakai tidak mencukupi. Kami sarankan untuk imac adalah menggunakan ssd yang besar bagi kerja yang banyak. Beliau bersetuju untuk upgrade ssd.

Custemor berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan dengan baik. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh direct terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 .

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments