iPhone 8+ Habuk Pada Charging Port.

Ditulis pada : April 8, 2022

Charging port.

Problem: Cas tak masuk.

Solution: Bersihkan pada bahagian dalam charging port.

Cas tak masuk? Kekadang masuk, kekadang tak masuk. Bila langgar sikit terus takmasuk. Kekadang terus takboleh nak cas langsung.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang kedai kami memberitahu yang phone takboleh nak cas. Kekadang cas masuk dan bila disentuh terus tak masuk. Macam longgar. Masuk tapi takboleh nak disentuh, longgar. Beliau meminta kami untuk check jikalau ada masalah lain.

Setelah kami periksa, kami cleankan pada bahagian dalam charging port tempat cas. Kami menggunakan berus kecik dan menggunakan pencungkil yang tajam untuk menggeluarkan habuk pada bahagian dalam. Bila kami bersihkan, ada banyak habuk.

Hasil habuk pada bahagian dalam charging port.

Beliau terkejut juga bila tengok ada habuk pada bahagian dalam charging port. Bila kami check try cas, normally bila cas masuk dan tak longgar. Terlanggar sikit still boleh masuk. Beliau berpuas hati tk perlu untuk tukar.

Kami sarankan untuk check terlebih dahulu sebelum tukar. Ia boleh jadi ada habuk pada bahagian dalam.If sama juga, ia boleh jadi charging port problem. Longgar.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh direct terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 .

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments