Macbook Pro Upgrade SSD & Installation.

Ditulis pada : March 8, 2022

Upgrade ssd.

Issue: Upgrade SSD.

Upgrade SSD?Dah upgrade ssd macbook/laptop korang. Boleh bertahan tak kalau bila nk open start on macbook atau laptop ia jadi slow je. Bila bukak apa apa pon slow sampaika kena tunggu 5minit gitu. Hang/sangkut.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap macbook. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang macbook problem slow n sangkut sangkut. Jadi hang lambat. Beliau mengatakan yang kekadang bila nak on start dia slow ambil masa, jadi lambat. Beliau meminta untuk kami check jikalau ada cara untuk selesaikan.

Setelah kami periksa, kami suggest untuk upgrade kepada ssd. Normally okay cuma slow sebab masih pakai hard disk mmg slow. Kami suggest untuk upgrade/tukar kepada ssd supaya ia boleh digunakan dengan lebih pantas dan normal. So,beliau bersetuju untuk upgrade ssd.

Custemor berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan dengan baik. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh direct terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 .

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments