Upgrade SSD Macbook Pro.

Ditulis pada : March 6, 2023

Upgrade SSD.

Problem: Os corrupt.

Solution: Format/Upgrade ssd.

Macbook problem? Tertekan format/reset. Hard disk/ssd tak detect macbook. Os curropt. Kekadang macbook bila on jadi slow/loading amik masa yang lama.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap macbook. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang macbook pada mulanya terkena air tumpah. Ia membiarkan macbook tersebut keringkan tanpa on kan. After 3day, beliau try on untuk check jikalau ada masalah lain. Masa on sahaja macbook tu, terus keluar question mark. Cuba on off banyak kali pon still sama. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada sebarang masalah lain.

Setelah kami periksa, kami mulanya format terlebih dahulu supaya kita dapat detect apa masalah sebenar. Pada mula kami test dulu untuk format tetapi bila format ia tkdetect. Os corrupt/hard disk problem. Kami cadangkan untuk replace/upgrade ssd supaya ia boleh digunakan seperti biasa dan normal. Bila os dah corrupt, hard disk tak detect. So, beliau bersetuju untuk upgrade ssd.

Custemor berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments