Macbook Pro, 2020 Screen Replacement.

Ditulis pada : March 30, 2023

Screen replacement.

Problem: Display blank.

Solution: Replace screen.

Screen problem? Display gelap tetapi bila on ada bunyi on sound. Kekadang bila on ada display, tetapi makin lama makin kabur n gelap.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap macbook screen. Beliau datang ke kedai kami memberitahu screen macbook problem. Kekadang screen okay kekadang tiba tiba gelap termati sendiri. Beliau pernah cuba untuk connect dengan mana-mana pc atau tv. Bila try, ada display tetapi pada screen macbook takde display gelap. Bila tengah pakai, okay lepastu tiba je mati tkde respon gelap. Beliau meminta untuk periksa jikalau ada sebarang masalah lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar screen yang baru supaya ia boleh digunakan lagi seperti biasa dan normal. Macbook ni bila buka screen lebih 90darjah dan terlalu kerap buk tutup yang membolehkan rosak screen. So, beliau bersetuju untuk tukar screen.

Custemor berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments