iWatch S2, 42mm Battery Replacement.

Ditulis pada : April 12, 2023

Battery replacement.

Problem: Battery kembong/cepat habis/dah lama.

Solution: Tukar battery.

iWatch problem? Battery iwatch problem, dah lama tak hidup, battery drop habis cepat.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap iwatch. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang iwatch lambat cas dan kadang kadang tak boleh nak on kena cas lama. Kekadang pakai sekejap battery cepat habis/drop. Nak cas tu kekadang lama, tiba tiba mati sendiri tk hidup. Beliau meminta untuk check dulu jikalau ada sebarang masalah lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk check dan test dengan tukar battery yang baru supaya ia dapat digunakan seperti biasa dan normal. Kekadang bila iwatch dah lama tak hidup/tak pakai, battery boleh rosak. So, beliau bersetuju untuk tukar battery.

Custemor berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments