iPhone 13 Pro Max Lcd Replacement.

Ditulis pada : April 16, 2023

Lcd replacement.

Problem: Screen crack/green screen.

Solution: Lcd replacement.

Screen crack? Screen tiba tiba jadi white/green tanpa jatuh. Kekadang lepas je update ios tak lama screen jadi white/green tiba tiba.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone beliau tiba-tiba screen jadi hijau, takde jatuh atau masuk air. Beliau ada kata pada mulanya, screen okay cuma ada satu masa screen tu jadi tiba-tiba hijau lepas okay balik. Sesetengah orang bila lepas upgrade os tak lama kemudian tiba tiba screen jadi white/green tkde jatuh or masuk air. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada sebarang masalah lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar lcd yang baru supaya ia boleh digunakan seperti bias/normal. Kekadang bukan nak kata yang lcd tu problem, common issue lepas update taklama kemudian screen tiba tiba jadi white/green.

Custemor berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments