iPhone 8 & Nova 2i Battery Replacement.

Ditulis pada : July 18, 2022

Battery replacement.

Problem: Battery service.

Solution: Battery replacement.

Battery service? Battery kembong. Battery tak dapat tahan dalam masa 1hari, kekadang 1hari sampai 3-4kali cas. Battery fast drop.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone battery cepat habis dan service. Pada mulanya, beliau mengata kan yang iphone 8 selalu battery cepat habis tak sampai 1hari 3kali cas. Beliau meminta untuk periksa jikalau ada masalah lain. Pada masa yang sama juga, beliau memberitahu yang phone nova 21 battery cepat habis juga dan meminta untuk check.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar battery yang baru supaya ia boleh digunakan seperti biasa dan normal. Ini menyebabkan battery beliau sudah keluar service menyebabkan battery fast drain. So beliau bersetuju untuk tukar battery baru.

Custemor berpuas hati.

Kami juga memberi sedikit tips supaya bateri dapat digunakan dalam jangka masa yang panjang. Antaranya ialah :-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan tetapi masih running.
  • Emel yang kerap masuk.
  • Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Auto-update yang tidak dimatikan pada aplikasi yang tidak penting.

Kami dah berjaya menyelesaikan masalah Customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan bateri tersebut dengan baik mengikut tips yang telah diberikan. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh datang terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments