Asus Zenfone Max Pro (M1) Battery Replacement.

Ditulis pada : July 18, 2022

Battery replacement.

Problem: Battery kembong (Fast drain)

solution: Replace new battery.

Battery problem? Kembong atau fast drain cepat habis. Bila tengah buat kerja tiba tiba termati sendiri dan kadang-kadang ia jadi seperti auto restart.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau memberitahu yang battery phone selalu cepat habis n nampak kembong. Apabila buat sesuatu kerja tak sampai 1-2 jam tiba tiba battery drop lemah padahal battery phone baru sahaja cas full. Kekadang ia tiba tiba mati dan bila dihgidupkan battery drop lemah. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada sebarang masalah lain seperti hardware lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar battery yang baru supaya ia boleh digunakan seperti biasa dan normal. Ini menyebabkan penggunaan phone setiap kali cas. Beliau bersetuju untuk tukar battery yang baru.

Custemor berpuas hati.

Kami juga memberi sedikit tips supaya bateri dapat digunakan dalam jangka masa yang panjang. Antaranya ialah :-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan tetapi masih running.
  • Emel yang kerap masuk.
  • Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Auto-update yang tidak dimatikan pada aplikasi yang tidak penting.

Kami dah berjaya menyelesaikan masalah Customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan bateri tersebut dengan baik mengikut tips yang telah diberikan. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh datang terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments