iMac 27-inch, Late 2013 Power Supply Repair.

Ditulis pada : September 26, 2023

Power supply repair.

Problem: Tak hidup/short.

Solution: Repair board (power supply).

iMac tiba-tiba takboleh on, try plug in pon sama tak hidup. Kekadang bila nak on kan tu tiba tiba bunyi “pop” n terus tak boleh on.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang imac tiba-tiba takboleh on. Pada mulanya beliau memasang seperti biasa cucuk plug, turn on tiba-tiba ada bunyi “pop” dan terus takboleh on. Try on sekali lagi pon sama tak hidup, try cable lain sama juga. Beliau meminta untuk kami check imac tersebut jikalau ada masalah lain.

Setelah kami periksa, kami memberitahu yang imac kebanyakkan issue power supply. Short on board. Kami cadangkan untuk repair power supply(board). Beliau bersetuju untuk repair dan check lain lain.

iMac power supply.

Setelah siap semua, kami check imac tersebut sebelum pass semula kepada custemor. Setelah kami check semua , tiada masalah.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments