Blackshark 4 Battery Replacement.

Ditulis pada : July 25, 2023

Battery replacement.

Problem: Battery problem/tkboleh cas.

Solution: Test, tukar battery.

Battery problem? Battery phone cepat drop n phone panas. Kekadang phone dah full cas, tk sampai 1 hari battery dah low . Sehari 2-3kali cas.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah satu custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone bermasalah takboleh cas dan battery seperti bermasalah seperti bila 20% taklama 3minit battery drop 10% dan tiba tiba phone mati sendiri. Phone tkde rasa panas terlampau hanya battery cepat drop. Masa yang sama juga, tiba tiba phone takboleh cas, cas tak masuk. Try cable lain pon sama juga, seperti longgar tapi tak masuk juga. Beliau meminta untuk periksa jikalau ada sebarang masalah lain.

Setelah kami periksa, kami test dengan battery yang baru. Bila dah test, try cas seperti biasa selama 10 minit untuk perkembangan. Lepas 15minit, battery/cas naik seperti biasa. Try cable lain dan sebagainya, masuk seperti biasa. Naik battery cas tk longgar, masuk. Kami cadangkan untuk tukar battery yang baru supaya ia boleh digunakan seperti biasa n normal.

Battery replacement, Custemor berpuas hati.

Kami juga memberi sedikit tips supaya bateri dapat digunakan dalam jangka masa yang panjang. Antaranya ialah :-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan tetapi masih running.
  • Emel yang kerap masuk.
  • Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Auto-update yang tidak dimatikan pada aplikasi yang tidak penting.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments