Samsung A03 Lcd Replacement.

Ditulis pada : November 15, 2023

Lcd replacement.

Problem: Screen crack.

Solution: Replace lcd.

Screen crack, phone jatuh lcd hampir tercabut, atau screen tercabut sampai ribbon. Phone hidup, tapi display gelap notification ada masuk.

Hai. Harini kami nak kongsi masalah salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone jatuh screen crack dan totally screen blank. Pada masa yang sama juga, bila cas ada bunyi dan bila call/alarm ada bunyi juga. Beliau meminta untuk check jikalau ada sebarang masalah lain terhadap phone. Tiada masuk or kesan air.

Setelah kami periksa, tiada masalah lain. Kami cadangkan untuk tukar lcd yang baru supaya ia boleh digunakan lagi seperti biasa dan normal. Keadaan phone semua okay tiada kesan seperti air atau body bengkok. Beliau bersetuju untuk tukar lcd yang baru.

Lcd replacement.

Setelah siap semua, sebelum pass pada custemor akan check dahulu dan double check. Jikalau tiada masalah, phone siap .

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Chamo Johor

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments