Samsung A71 Battery Replacement.

Ditulis pada : July 4, 2023

Battery replacement.

Problem: Battery kembong.

Solution: Battery replacement.

Battery problem? Battery cepat habis dan phone panas. Tengok tengok battery kembong. Perasan yang screen ternaik.

Hi. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone bermasalah battery cepat habis dan kekadang phone tu panas. Bila di check perasan yang battery kembong, back cover ternaik. Beliau meminta untuk tolong checkkan jikalau ada masalah lain selain battery.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar battery yang baru sahaja supaya ia boleh digunakan seperti biasa dan normal. Bila diperiksa check tkde masalah lain hanya battery sahaja. So, beliau bersetuju untuk tukat battery yang baru.

Battery kembong.

Kami juga memberi sedikit tips supaya bateri dapat digunakan dalam jangka masa yang panjang. Antaranya ialah :-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan tetapi masih running.
  • Emel yang kerap masuk.
  • Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Auto-update yang tidak dimatikan pada aplikasi yang tidak penting.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Chamo Johor

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments