Oppo R17 Pro Lcd Replacement.

Ditulis pada : May 23, 2023

Lcd replacement.

Problem: Screen blank.

Solution: Replace lcd.

Lcd screen blank? Screen crack display blank totally gelap. Tapi screen gelap, phone hidup lagi ada bunyi semua tetapi screen gelap.

oHai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone bermasalah screen blank lepas jatuh. Bila try plug cas, screen tak menyala tetapi ada bunyi masuk cas. Beliau ada kata juga yang phone kalau cas ada bunyi, alarm, notifacation ada masuk tetapi display screen gelap, no display. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada sebarang masalah lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar lcd yang baru supaya ia boleh digunakan seperti biasa dan normal. Kekadang berpunca dari jatuh dan crack dalam yang kita taknampak. Masuk air pon boleh jadi. Beliau bersetuju untuk tukar lcd.

Custemor berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments