Huawei Nova 3i Battery & Lcd Replacement.

Ditulis pada : May 3, 2023

Battery lcd replacement.

Problem: Battery kembong, screen ghost touch.

Solution: Replace battery/lcd.

Battery kembong? Battery cepat habis, dan panas. Pada masa yang sama screen jadi ghost touch, tertekan sendiri.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone bermasalah. Pada mulanya battery beliau cepat habis dan rasa kembung sedikit/tidak serata. Memang battery drop banyak bila tengah pakai. Pada masa yang sama juga, screen jadi ghost touch, tertekan sendiri. Screen okay takde masalah/tiada sebarang crack. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada sebarang masalah lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar battery yang baru dan juga lcd yang baru supaya ia boleh digunakan semula seperti biasa dan normal. Jikalau battery kembong ni, ia berisiko boleh rosak teruk seperti short atau terbakar. So, beliau bersetuju untuk tukar battery dan lcd.

Custemor berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments