Oppo Find X Lcd Replacement.

Ditulis pada : May 2, 2023

Lcd replacement.

Problem: Screen blinking.

Solution: Replace lcd.

Screen blinking? Phone jatuh screen crack terus jadi kelip kelip screen tu. Kekadang lepas sahaja jatuh, screen okay tklama kemudian screen jadi blinking screen hijau.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang yang phone screen jadi kelip kelip blinking jadi hijau. Pada mulanya jatuh crack takde masalah boleh pakai seperti biasa. Taklama kemudian screen jadi tak betul seperti blinking/kelip-kelip jadi hijau. Bila lama pakai terus jadi screen blinking. Makin lama makin kerap jadi. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada sebarang masalah lain.

Selepas kami periksa, kami cadangkan untuk tukar lcd yang baru supaya ia boleh digunakan seperti biasa dan normal. Kebiasaanya, kalau issue seperti blinking screen kelip kelip, boleh jadi lcd tu problem berpunya sama ada jatuh atau terhempap dgn benda berat. So, beliau bersetuju untuk tukar lcd.

Custemor berpuasa hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments