iPhone Xr Battery Replacement.

Ditulis pada : January 5, 2023

Battery replacement.

Problem: Battery service.

Solution: Tukar battery.

Battery service? Battery cepat habis dan phone tiba-tiba panas. Kekadang issue battery ni, phone boleh tiba2 restart hidup mati hidup mati.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone battery bermasalah cepat habis dan keluar service. Pada mulanya, battery phone cepat habis tak tahan 1hari. Kekadang cas battery lambat naik dan cepat habis dan juga tiba tiba termati sendiri dan hidup battery drop lemah. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada sebarang masalah terhadap phone.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar battery yang baru supaya ia boleh digunakan seperti biasa dan normal. Bila tengok pada battery setting, battery health keluar service under 79%. Battery cepat habis dan kekadang termati sendiri. Beliau bersetuju untuk tukar battery.

Custemor berpuas hati.

Kami juga memberi sedikit tips supaya bateri dapat digunakan dalam jangka masa yang panjang. Antaranya ialah :-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan tetapi masih running.
  • Emel yang kerap masuk.
  • Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Auto-update yang tidak dimatikan pada aplikasi yang tidak penting.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments