Huawei Mate 20 Battery, Back Cover Replacement.

Ditulis pada : December 30, 2022

Battery replacement.

Problem: Battery service/back cover crack.

Solution: Replace battery/back cover.

Battery problem? Cepat habis dan phone panas. Kekadang phone tiba-tiba mati dan bila hidupkan battery drop lemah.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone bermasalah battery dan masa yang sama back cover crack disebabkan jatuh. Beliau bagitahu yang battery cepat habis dan juga panas. Kekadang bila dah pakai sekejap tiba toiba mati battery drop lemah. 1hari berapa kali cas. Pada mulanya, nak kata kembong tapi tidak nampak seperti kembong. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada sebarang masalah.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar battery yang baru supaya ia boleh digunakan seperti biasa dan normal. Pada masa yang sama kami check battery ada kembong sedikit tidak kembong sangat. Pada masa yang sama, beliau juga bersetuju untuk tukar yg baru dan juga back cover yang baru.

Custemor berpuas hati.

Kami juga memberi sedikit tips supaya bateri dapat digunakan dalam jangka masa yang panjang. Antaranya ialah :-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan tetapi masih running.
  • Emel yang kerap masuk.
  • Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Auto-update yang tidak dimatikan pada aplikasi yang tidak penting.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments