Redmi Note 10 4g Charging Port Replacement.

Ditulis pada : January 16, 2023

Charging port replacement.

Problem: Tak boleh cas.

Solution: Replace new charging port.

Charging port problem? Cas tak masuk/longgar. Try cable lain pon sama juga cas tak masuk. Kekadang bila langgar sedikit terus tak masuk.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone tiba-tiba tak boleh nak cas langsung. Dah pakai cable yang baru pon still sama tak masuk, try clean buang habuk pon sama. Beliau ada cerita yang mulanya phone tu okayy tkde masalah boleh cas sperti biasa dan tiba tiba ke esokan hari terus tak boleh cas. Dah try cable lain pon sama juga tak masuk. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada sebarang masalah lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar charging port yang baru supaya ia boleh digunakan seperti biasa dan normal. Kekadang charging port ni bila digunakan terlalu lama or sentiasa cas tanpa henti akan menyebabkan short or rosak. So, beliau bersetuju untuk tukar charging port yang baru.

Custemor berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments