Google Pixel 4xl Back Camera Replacement.

Ditulis pada : February 8, 2023

Back camera replacement.

Problem: Camera error.

Solution: Replace back camera.

Back camera problem? Tiba tiba jadi error selepas update software. Update os or format pon still sama juga camera error, camera depan okay.

Hi. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang tiba tiba back camera takboleh pakai terus keluar error, tapi front camera okay tkde masalah boleh pakai. Pada mulanya, boleh pakai seperti biasa dan normal. Lepas je tertekan update os/android, tiba tiba perasan yang camera tkboleh pakai/error. Bila try front camera tiada masalah boleh pakai.

Pada mulanya kami suggest untuk format/reset balik phone tersebut supaya ia kembali normal. Kekadang issue seperti ini boleh jadi software issue. Boleh jadi software or hardware seperti back camera. Lepasje beliau format, beliau datang semua dan memberitahu yang lepas format pon still sama. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada sebarang masalah lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar/test back camera yang baru supaya ia boleh digunakan seperti biasa dan normal. Sebelum tukar tu, kami ada try lagii sekali update os tetapi still sama juga dan tukar back camera. Kekadang boleh jadi effect jatuh atau sebagainya. So, beliau bersetuju untuk tukar back camera yang baru.

Custemor berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments