Google Pixel 3xl Battery Replacement.

Ditulis pada : December 28, 2022

Battery replacement.

Problem: Battery Kembong.

Solution: Replace battery.

Battery kembong? Battery cepat habis. Bila pakai sekejap, tiba-tiba phone termati sendiri bila hidup battery drop lemah.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang battery cepat habis dan terasa seperti battery kembong. Pakai tak lama, bila dah cas full pakai sekejap tiba tiba battery cepat habis dan mati. Bila try on, tengok battery drop lemah. Beliau meminta untuk kami periksa, jikalau ada sebarang masalah.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar battery yang baru supaya ia boleh digunakan semula seperti biasa. Ini menyebabkan battery kembong overcharge selalu atau game sambil cas. Kekadang kita pakai dah lama pon boleh jadi.

So, beliau bersetuju untuk tukar battery yang baru.

Custemor berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments