iPhone 7 Plus Charging Port Replacement.

Ditulis pada : December 27, 2022

Charging port replacement.

Problem: Cas tak masuk/longgar.

Solution: Replace charging port.

Cas tak masuk? Bila cucuk masuk tapi lama lama terus tak masuk, kekadang bila langgar sikit, terus tak masuk cas.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone ada masalah dengan charging port. Beliau ada try cable lain pon sama juga cas tak masuk. Pada mulanya, bila cucuk cas masuk dan lama lama terus tak masuk. Kekadang bila terlanggar sikit terus tak masuk. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada sebarang masalah lain.

Setelah kami periksa, kami try untuk cuci/bersihkan tempat charging port tu sebab kekadang ada habuk pada bahagian dalam tempat cas. Bila dan bersihkan pon still sama caj longgar longgar sekejap masuk sekejap tak masuk.

So, kami cadangkan untuk tukar charging port yang baru supaya ia boleh digunakan seperti biasa dan normal. Beliau bersetuju untuk tukar charging port yang baru.

Custemor berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments