iPhone 12 Replace Board (ic network)

Ditulis pada : December 24, 2022

Repair board.

Problem: No service.

Solution: Repair board.

Simkad tak detect? Dah try reset network pon sama, try simkad lain pon sama. Format phone pon sama.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone simkad tak detect, no service. Secara tiba tiba simkad tak detect. Beliau sudah try untuk reset network pon sama juga tak detect. Kami cadangkan untuk try format dulu jikalau lepas kemungkinan boleh jadi software issue. Bila try pon sama jika simkad tak detect. Beliau meminta untuk kami check kepastian.

Setelah kami periksa, kami try sekali lagi untuk format untuk kepastian lagi. Bila dah try, masukkan simkad yang lain pon sama juga. Kami cadangkan untuk repair board supaya ia boleh digunakan lagi seperti biasa dan normal. Berkemungkinan jatuh kuat or terjadi sendiri tanpa diduga. So, beliau bersetuju untuk repair board.

Custemor berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments