iPhone 6 Battery Replacement.

Ditulis pada : November 17, 2022

Battery replacement.

Problem: Battery service.

Solution: Replace new battery.

Battery service? Cepat habis dan phone panas. Phone jadi auto restart hidup mati hidup mati.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone bermasalah dengan battery. Battery cepat habis dan ada rasa panas. Kekadang bila tengah cas tu battery cepat lambat naik, pakai buat kerja tak sampai berapa jam battery lemah drop. Ada masa ia tiba tiba mati dan hidup battery drop lemah walhal tak pakai lama. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada sebarang masalahlain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar battery yang baru supaya ia boleh digunakan seperti biasa dan normal. Penggunaan battery ni bergantung juga dengan cara penggunaan user. Gaming, recording dan lain lain. Battery health iphone bila unter 79%, dia akan keluar service, battery cepat habis dan sebagainya.

So, beliau bersetuju untuk tukar battery yang baru.

Custemor berpuas hati.

Kami juga memberi sedikit tips supaya bateri dapat digunakan dalam jangka masa yang panjang. Antaranya ialah :-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan tetapi masih running.
  • Emel yang kerap masuk.
  • Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Auto-update yang tidak dimatikan pada aplikasi yang tidak penting.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments