Samsung A7(2018) Charging Port Replacement.

Ditulis pada : November 23, 2022

Charging port replacement.

Problem: Tak masuk cas.

Solution: replace new charging port.

Phone cas tak masuk? Bila cucuk ada longgar terlanggar terus tak masuk. Sampaikan terlilit-lilit cable charger.

Hi. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang mengharapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone bermasalah, cas tak masuk. Bila try cable lain pon sama juga tak masuk. Takde longgar bila terlanggar mmg terus tak masuk. Try clean pon sama juga. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada masalah lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar charging port yang baru supaya ia boleh digunakan seperti normal dan biasa. Antara sebab yang boleh jadi masuk air atau ada yang terbakar short. So, beliau bersetuju untuk tukar charging port yang baru.

Custemor berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments