Oppo A15 Back Camera Replacement.

Ditulis pada : October 14, 2022

Back camera replacement.

Problem: Masuk Air camera error.

Solution: Replace back camera.

Back camera problem? Phone masuk air screen okay takde masalah. Kekadang camera rosak error.

Hi. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone camera rosak. Pada mulanya, phone masuk air dan masih boleh digunakan seperti biasa normal takde masalah. Bila kelama lamaan tiba-tiba bila buka camera terus takboleh buka error. Bila buka terus terkeluar balik. Pada lens belakang ada wap air. Lepas kejadian tu, back camera terus tkboleh pakai. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada sebarang masalah lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar back camera yang baru supaya ia boleh digunakan seperti biasa dan normal. Ini menyebabkan air sudah terkena pada pada camera dan rosak. So, beliau bersetuju untuk tukar back camera yang baru.

Custemor berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments