iPhone 7 Plus Back Camera Replacement.

Ditulis pada : October 13, 2022

Back camera replacement.

Problem: Camera gegar.

Solution: Replace back camera.

Back camera gegar? Bila amik gambar nampak gegar, kekadang back camera blank bila zoom atau buka teru blank/error.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone beliau camera problem. Back camera. Beliau kata back camera gegar bila amik gambar nampak gegar sangat walaupon tangan tak bergoyang. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada sebarang masalah lain. Nak scan pon taklepas sebab gegar tk boleh nak apa.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar back camera yang baru supaya ia boleh digunakan seperti biasa dan normal. Issue seperti begini kebiasaannya mesti ada jatuh yang kuat atau letak atas motor(rider). So, beliau bersetuju untuk tukar back camera yang baru.

Custemor berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments