iPhone 7 Plus Lcd Replacement.

Ditulis pada : October 18, 2022

Lcd replacement.

Problem: Screen blank.

Solution: Replace lcd.

Screen blank? Try on screen tak menyala, tpi ada bunyi notification alarm masuk. Takde crack tetapi tiba tiba screen gelap lepas jatuh.

Hi. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone screen tak hidup, gelap. Pada mulanya boleh pakai seperti biasa tiada masalah. Cuma bila dah lama tak pakai/guna tiba tak boleh nak hidupkan walaupon dah try cas lama. Mulanya, beliau syak battery yang problem sebab tak hidup walaupon dah cas. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada masalah lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar lcd yang baru supaya ia boleh digunakan seperti biasa dan normal. Display screen ada crack dalam yang tak nampak yang menyebabkan screen tk menyala totally blank. So, beliau bersetuju untuk tukar lcd yang baru.

Custemor berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments