iPhone Xr Lcd Replacement.

Ditulis pada : October 18, 2022

Lcd replacement.

Problem: Screen crack.

Solution: Replace new screen.

Phone jatuh, screen crack? Display blank, on screen ada line colour atau tompok-tompok colour. Masuk air. Tak hidup lcd jadi flickering.

Hai. Harini kami nak sharee mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone screen crack lepas jatuh. Beliau mengatakan yang screen kekadang jadi teruk, kekadang okay. Pada masa yang sama pada screen ada dot hitam pada bahagian crack. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada sebarang masalah lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar lcd yang baru supaya ia boleh digunakan lagi seperti biasa dan normal. Bila phone jatuh ni screen akan cravk bergantung jatuh macam mana. Kekadang lepas jatuh screen okay, kekadang jatuh terus gelap atau ada line. So beliau bersetuju untuk tukar lcd yang baru.

Custemor berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments