Xiaomi Pocophone X3 Battery Replacement.

Ditulis pada : September 9, 2022

Battery replacement.

Problem: Battery kembong.

Solution: Replace new battery.

Battery kembong? Battery cepat habis. Bila tengah buat kerja tiba tiba termati sendiri dan bila on battery low.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone battery sudah kembong sedikit sampai nampak bahagian terangkat. Bila dah kembung, battery juga cepat habis tk lama bila pakai. Kekadang ia termati sendiri bila di hidupkan terus battery lemah. 1hari boleh dikira berapa kali cas dalam 1masa, 3-4kali. Beliau meminta untuk tukar battery yang baru supaya ia boleh digunakan seperti biasa.

Setelah kami periksa, kami tukarkan battery beliau yang baru supaya ia boleh digunakan seperti biasa dan normal. Ini menyebabkan penggunaan battery terlalu lama dan sentiasa overcas

Custemor berpuas hati.

Kami juga memberi sedikit tips supaya bateri dapat digunakan dalam jangka masa yang panjang. Antaranya ialah :-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan tetapi masih running.
  • Emel yang kerap masuk.
  • Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Auto-update yang tidak dimatikan pada aplikasi yang tidak penting.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments