Oppo Realme 6 Charging Port Replacement.

Ditulis pada : September 6, 2022

Charging port replacement.

Problem: Earphone sentiasa plug in (masuk air).

Solution: Replace charging port.

Earphone problem? Sentiasa on seperti plug in walaupon tak cucuk earphone tpi ada keluar earphone disambung.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone tiba tiba earphone seperti plug in disambung tetapi takde cucuk or sambung dengan earphone. Bila call tu dengar macam kita sambungkan dengan earphone tk dengar suara kena on speaker baru boleh. Tak cucuk tpi dia tetap bersambung. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada masalah lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar charging port/earphone yang baru supaya ia boleh digunakan seperti biasa dan normal. Pada mulanya bila check ada air pada hole earphone. Ini menyebabkan yang earphone tu sentiasa plug on walaupon tak sambung pon. So, beliau bersetuju untuk tukar 1set charging port tersebut.

Custemor berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments