iPhone X Battery & Glass Replacement.

Ditulis pada : September 1, 2022

Battery replacement.

Problem: Battery kembong/Screen crack.

Solution: Replace battery.

Battery kembong? Sampaikan terangkat screen lcd. Battery cepat habis, fast drain. Kekadang termati sendiri bila hidupkan battery lemah.

Hi. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang battery phone kembong sampaikan nampak yang lcd terangkat dan juga battery cepat habis. Pada masa yang sama, phone 1 lagi screen crack masih boleh touch dan tiada sebarang line atau black dot. Lcd pon masih ori. Beliau meminta untuk periksa jikalau ada sebarang kerosakan lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar battery yang baru supaya ia boleh digunakan seperti biasa dan normal. Ini menyebab battery overcharge jadi kembong dan cepat habis. Mengenai glass, lcd masih ori dan boleh touch tiada sebarang line, boleh tukar glass.

So, beliau bersetuju untuk tukar battery yang baru dan replace glass.

Custemor berpuas hati.

Kami juga memberi sedikit tips supaya bateri dapat digunakan dalam jangka masa yang panjang. Antaranya ialah :-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan tetapi masih running.
  • Emel yang kerap masuk.
  • Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Auto-update yang tidak dimatikan pada aplikasi yang tidak penting.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments