iPhone 11 Lcd Replacement.

Ditulis pada : September 10, 2022

Lcd replacement.

Problem: Lcd jatuh tertanggal.

Solution: Replace new lcd.

Lcd problem? Screen crack. Tapi display gelap, pada screen ada sebarang line colour selalunya hijau line tu.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone lcd tertanggal sebab jatuh. Pada mulanya hanya sikit sahaja tanggal tu. Tiba tiba terjatuh terus tertanggal semua. Display semua tknampak gelap. Ada ribbon yang putus. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada sebarang masalah lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar lcd yang baru supaya ia boleh digunaka seperti biasa dan normal. Part part yang dalam tiada masalah lain semua okay takde air masuk atau body bengkok. So beliau beliau bersetuju untuk tukar lcd yang baru.

Custemor berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments