Macbook Pro Repair Board (Backlight).

Ditulis pada : August 2, 2022

Repair board.

Problem: Screen tk menyala.

Solution: Repair board.

Screen takmenyala? Try untuk hidupkan pon sama tkde respon. Bila try cas masuk tpi tkde apa apa respon.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap macbook. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang macbook takboleh hidup. Pada mulanya hidup n lama kelamaan ia tiba tiba jadi gelap. Beliau ada kata yang dia ada check di tempat lain dan diberitahu yang lcd problem. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada masalah lain selain lcd screen.

Troubleshoot beberapa hari.

Setelah kami periksa, apa yang kami dapat after troubleshoot mendapati yang screen takde masalah hanya pada board (backlight) problem. Bila kami check semua tkde masalah bila test suluh pada logo apple tu ada display tapi tak nampak. Backlight. So, beliau bersetuju untuk repair board.

Custemor berpuas hati.

Maximum repair board 3weeks.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments