Oppo F5 Lcd & Buzzer Replacements.

Ditulis pada : August 4, 2022

Lcd replacement.

Problem: Lcd crack body bengkok.

Solution: Replace lcd baru.

Lcd crack jatuh? Body ada bengkok tak serata. Jatuh pecah terlerai display problem ada line line colour.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang datang ke kedai kami memberitahu yang phone lcd crack dan juga bengkok. Ia jatuh terduduk yang menyebab crack dan ada bengkok pada body bahagian bucu. Semua tkde boleh hidup cuma display total blank. Tiada masuk air atau lain lain. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada sebarang masalah lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan dulu untuk tukar lcd yang baru supaya ia boleh digunakan seperti biasa dan normal, dan juga kena tukar middle frame phone tersebut sbb pasal body dia ada bengkok. Ini dapat mengelakkan air masuk. So beliau bersetuju untuk tukar lcd dan juga middle.

Testing, normally okay boleh pakai macam biasa tetapi tiada bunyi speaker bawah. Bila buka youtube tak dengar suara macam mute. Yang ni issue speaker bawah(buzzer).

Custemor berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments