Vivo V11i Battery Replacement.

Ditulis pada : July 26, 2022

Battery replacement.

Problem: Battery rosak, auto restart.

Solution: Replace new battery.

Battery problem? Phone jadi auto restart. Sebelum jadi restart tu battery ada masalah seperti cepat habis atau cepat panas.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone problem. Pada mulanya beliau kata battery problem dan tiba tiba phone jadi macam auto restart, tiba-tiba mati dan hidup balik. Bila hidup tu kekadang battery kejap naik kejap drop lemah. Bila dibiar lama terlalu kerap jadi restart. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada sebarang masalah lain seperti hardware.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar battery yang baru supaya ia boleh digunakan seperti biasa dan normal. Ini menyebabkan battery sudah rosak yang menyebabkan phone jadi restart restat dan battery kekadang okay dan tk okay. So beliau bersetuju untuk tukar battery yang baru.

Custemor berpuas hati.

Kami juga memberi sedikit tips supaya bateri dapat digunakan dalam jangka masa yang panjang. Antaranya ialah :-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan tetapi masih running.
  • Emel yang kerap masuk.
  • Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Auto-update yang tidak dimatikan pada aplikasi yang tidak penting.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments