iPad Air 1 Lcd Replacement.

Ditulis pada : July 25, 2022

Lcd replacement.

Problem: Lcd line colour/bengkok

Solution: Replace new lcd.

Lcd problem? On screen ada line/double line colour. Effect jatuh atau ada air masuk. Bila jatuh, screen okay tkde crack tetapi tiba tiba screen ada line colour.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap ipad. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang ipad bengkok terduduk jatuh dan bila tengok pada screen ada line double grey. Separuh screen boleh pakai lagi dan half screen jadi double line. Normally okay dan body bengkok. Beliau meminta untuk periksa jikalau ada sebarang masalah lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar lcd yang baru supaya ia boleh digunakan seperti normal dan biasa. Ini menyebabkan effect dari kesan bengkok . Beliau bersetuju untuk tukar lcd yang baru.

Custemor berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments