iPhone 11 Lcd & Back Glass Replacement.

Ditulis pada : July 26, 2022

Lcd replacement.

Problem: Screen crack blank.

Solution: Replace new screen.

Lcd problem? Phone jatuh lcd crack terus jadi blank. Pada masa yang sama, back glass juga crack jatuh or tergesel mana mana jalan.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone jatuh screen crack terus takhidup dan bila cas or try call ada suara tapi tiada display, gelap. Taknampak apa apa n gelap. Pada masa yang sama, back glass juga crack pecah. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada sebarang masalah lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar lcd yang baru supaya ia digunakan seperti biasa dan normal. Ini menyebabkan ada crack pada bahagian dalam lcd display tak menyala tiada display gelap. So, beliau bersetuju untuk tukar lcd yang baru dan juga back glass. Ia untuk mengelakkan luka pada mana mana.

Custemor berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments