Samsung s21 Repair Board IC Display.

Ditulis pada : July 27, 2022

Repair board.

Problem: No Display

Solution: Repair board ic display.

Phone problem? Phone hidup tpi beberapa saat ia mati dan tak hidup. Try cas pon sama tkde display muncul.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone beliau bermasalah. Ia mengatakan yang phone tak hidup and bila cas tiada respon hanya gelap. Pada mulanya, ia try untuk hidup semua takboleh dan beliau cuba tekan button seperti yang beliau tengok dlam video ia hidup dan mati balik, hanya keluar pada logo samsung. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada sebarang masalah lain.

Setelah kami periksa, kami check lcd tiada masalah semua okay power direct okay tiada masalah. Kami check dan dapat tahu yang problem adalah board, ic display. Kami cadangkan untuk repair board ic display supaya ia boleh digunakan lagi secara normal.

Custemor berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments