iPhone 7 Lcd Display Replacement.

Ditulis pada : July 12, 2022

Lcd replacement.

Problem: Lcd cant touch.

Solution: replace lcd baru.

Lcd problem? Display okay tpi TAK BOLEH TOUCH???? Kekadang boleh touch kekadang tkboleh touch. Pernah jadi tak, home button problem tpi bila try tukar still sama juga. Sini kami kongsikan.

Hi. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu pada mulanya home button problem sebab tak boleh detect. Tekan pon seperti tkde apa yang berlaku macam tkde function bila tekan. Memang syak pada yang home button. Belia meminta untuk kami periksa jikalau ada masalah lain.

Setelah kami periksa, kami tukar lcd yang baru. Sebab apa? kami test dengan home button yang baru pon still sama juga n test yang baru lagi pon sama juga. So bila kami test dengan lcd yang baru, normally boleh digunakakn home button yang asal. Kami suggest pada beliau untuk tukar lcd yang baru sbb bukan issue home button, beliau bersetuju.

Custemor berpuas hati.

Kami dah berjaya menyelesaikan masalah Customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan bateri tersebut dengan baik mengikut tips yang telah diberikan. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh datang terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments