Samsung Note 5 Lcd Replacement.

Ditulis pada : July 12, 2022

Lcd replacement.

Problem: Screen blank.

Solution: Replace new lcd.

Lcd display blank? Tiba tiba jadi blank lepas jatuh. Screen okay tiada sebarang crack tetapi lcd pada screen kesan line colour seperti crack.

Hi. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone screen tiba tiba jadi gelap tetapi bila try call or cas ada bunyi masuk tetapi tiada display yang keluar. Pada mulanya semua okay, beliau ada kata yang maybe sebab terduduk terus screen tak menyala. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada sebarang masalah lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar lcd yang baru supaya ia boleh digunakan seperti biasa dan normal. Kebiasaannya issue seperti ini lcd display yang problem dan kemungkinan ada crack bahagian dalam. Beliau bersetuju untuk tukar lcd yang baru.

Custemor berpuas hati.

Kami dah berjaya menyelesaikan masalah Customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan bateri tersebut dengan baik mengikut tips yang telah diberikan. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh datang terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments