Huawei P30 Ribbon On Off Replacement.

Ditulis pada : May 18, 2022

Ribbon replacement.

Problem: Ribbon on off tak function.

Solution: Replace on off ribbon.

Button on off takboleh tekan. Bila tekan kekadang okay, bila lama lama terus takboleh tekan. Takde respon.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone button on off takboleh tekan. Bila tekan tkde tindakan or respon. Button tak tenggelam. Cuma bila phone termati takboleh nak hidupkan. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada sebarang masalah lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk replace ribbon on off phone. Kekadang issue macam ni sama ada button yang problem atau ribbon issue. Kalau button issue sebb sama ada getah dlm tu reput. So, beliau setuju untuk replace ribbon on off.

Custemor berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah customer kami. Kami menasihati beliau supaya menggunakan dengan baik. Beliau sangat berpuas hati dengan service yang kami berikan dengan harga yang berpatutan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh direct terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 .

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments