iPhone Xs Battery Replacement.

Ditulis pada : May 16, 2022

Battery replacement.

Problem: Battery rosak.

Solution: Replace battery baru.

Battery problem? Tiba tiba mati sendiri bila nak hidup kan battery terus drop lemah. Kekadang bila try hidupkan or cas tak hidup juga. Sama ada battery atau hardware lain.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone beliau selalu mati mati n kekadang tak hidup terus. Ada masa tu dah full cas buat kerja tiba tiba termati sendiri, bila on balik battery drop lemah. Beliau minta untuk kami check jikalau ada masalah lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk test tukar battery supaya ia boleh digunakan semula dan normal. Kekadang bila battery issue yang menyebabkan phone kekadang restart atau tak hidup. Beliau bersetuju untuk tukar battery.

Custemor berpuas hati.

Kami juga memberi sedikit tips supaya bateri dapat digunakan dalam jangka masa yang panjang. Antaranya ialah :-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan tetapi masih running.
  • Emel yang kerap masuk.
  • Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Auto-update yang tidak dimatikan pada aplikasi yang tidak penting.

Kami dah berjaya menyelesaikan masalah Customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan bateri tersebut dengan baik mengikut tips yang telah diberikan. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh datang terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 0

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments